View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Oct 23, 2019 2:11 am



Reply to topic  [ 10 posts ] 
Chrono Trigger bug in latest WIP (not the flashing bug) 
Author Message
Rookie
User avatar

Joined: Thu Oct 20, 2005 2:13 am
Posts: 39
Reply with quote
Post Chrono Trigger bug in latest WIP (not the flashing bug)
I've noticed a bug in the latest WIP of ZSNES (9/4/06) in Chrono Trigger that I can't recall happening in the past versions. Basically, after walking around in the game for a few minutes, the characters seem to stop their walking animations. They don't completely stop moving, but the game doesn't move to the next frame of the walking (or running) animation. It's as if they're static sprites moving in place.

To the best of my knowledge, this was not present in past ZSNES versions. Here is the NSRT info of the rom.


NSRT v3.3 - Nach's SNES ROM Tools

---------------------Internal ROM Info----------------------
File: Chrono Trigger.smc
Name: CHRONO TRIGGER Company: Square
Header: SWC Bank: HiROM
Interleaved: No SRAM: 64 Kb
Type: Normal + Batt ROM: 32 Mb
Country: USA Video: NTSC
ROM Speed: 120ns (FastROM) Revision: 1.0
Checksum: Good 0x788C CRC32: 2D206BF7
MD5: A2BC447961E52FD2227BAED164F729DC
--------------------------Database--------------------------
Name: Chrono Trigger
Country: USA Revision: 1.0
Port 1: Gamepad Port 2: Gamepad
Genre 1: RPG Genre 2: Turn Based


Wed Sep 20, 2006 3:58 pm
Profile
ZSNES Developer
ZSNES Developer

Joined: Tue Dec 28, 2004 6:47 am
Posts: 6747
Reply with quote
Post 
System specs? It sounds like you are using frame skip though, which can cause something like this to happen.

_________________
Continuing FF4 Research...


Wed Sep 20, 2006 4:11 pm
Profile
Rookie
User avatar

Joined: Thu Oct 20, 2005 2:13 am
Posts: 39
Reply with quote
Post 
Deathlike2 wrote:
System specs? It sounds like you are using frame skip though, which can cause something like this to happen.


AMD Athlon XP 3200+ 2.2Ghz, NVidia GeForce 6600GT, 1024MB DDR400 RAM. Max frameskip is set to 0.


Wed Sep 20, 2006 4:13 pm
Profile
ZSNES Developer
ZSNES Developer

Joined: Tue Dec 28, 2004 6:47 am
Posts: 6747
Reply with quote
Post 
Edit: I think it's a timing issue.. you'll wait to wait for the new core (please don't ask for an ETA).

_________________
Continuing FF4 Research...


Wed Sep 20, 2006 4:23 pm
Profile
Rookie
User avatar

Joined: Thu Oct 20, 2005 2:13 am
Posts: 39
Reply with quote
Post 
Deathlike2 wrote:
Edit: I think it's a timing issue.. you'll wait to wait for the new core (please don't ask for an ETA).


Ah, I had suspected that. Well, I can wait.


Wed Sep 20, 2006 4:27 pm
Profile
16-bit Corpse | Nyoron~
User avatar

Joined: Sun Aug 01, 2004 7:14 pm
Posts: 3534
Location: Nokia Land
Reply with quote
Post 
jsnake, watch the CT intro to see just how bad the timing issue can get.

_________________
whicker: franpa is grammatically correct, and he still gets ripped on?
sweener2001: Grammatically correct this one time? sure. every other time? no. does that give him a right? not really.
Image


Wed Sep 20, 2006 6:33 pm
Profile
Trooper
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 3:26 am
Posts: 535
Reply with quote
Post 
This bug is most severe in the Gaurdia forest, any time period. Immediatly after entering you no longer have walk animations, your team members can't keep up with you, and monsters don't appear until you get really close. It's kinda funny looking.

_________________
Code:
<Guo_Si> Hey, you know what sucks?
<TheXPhial> vaccuums
<Guo_Si> Hey, you know what sucks in a metaphorical sense?
<TheXPhial> black holes
<Guo_Si> Hey, you know what just isn't cool?
<TheXPhial> lava?


Fri Oct 06, 2006 10:48 pm
Profile
ZSNES Developer
ZSNES Developer

Joined: Tue Dec 28, 2004 6:47 am
Posts: 6747
Reply with quote
Post 
I'm not entirely sure if this is fixed in 1.51, but whatever is currently in SVN is more like this bug report atm. I'll leave this here for now.

_________________
Continuing FF4 Research...


Sat Jan 27, 2007 9:14 pm
Profile
Rookie

Joined: Mon Sep 04, 2006 4:03 pm
Posts: 19
Reply with quote
Post 
This appears to be fixed as of r4538 - see my post on the other thread: http://board.zsnes.com/phpBB2/viewtopic.php?t=8276

Hopefully that can be replicated. Congrats!


Wed Jan 31, 2007 3:57 am
Profile
ZSNES Developer
ZSNES Developer
User avatar

Joined: Tue Aug 17, 2004 5:24 am
Posts: 812
Location: In your garden
Reply with quote
Post 
TODO for 1.60 it will be fixed for sure.

_________________
Watering ur plants.


Tue Feb 27, 2007 4:05 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.