View unanswered posts | View active topics It is currently Thu Apr 17, 2014 9:35 am



Reply to topic  [ 16 posts ] 
Full-Screen ZSNES won't work 
Author Message
New Member

Joined: Tue Aug 14, 2007 3:32 am
Posts: 3
Post Full-Screen ZSNES won't work
When I try to put the emulator as full screen. It blanks out for a few seconds then minimize to the taskbar and when I click on the program it repeats the same process. Did I mess up something?


Tue Aug 14, 2007 3:35 am
Profile
ZSNES Developer
ZSNES Developer

Joined: Tue Dec 28, 2004 5:47 am
Posts: 6747
Post 
Could you be more specific? What mode where you trying to switch to and are you using a laptop? What video card+OS are you using? If you are using Windows, double check to see if it is the Windows port (Misc->About)

_________________
Continuing FF4 Research...


Tue Aug 14, 2007 4:02 am
Profile
New Member

Joined: Tue Aug 14, 2007 3:32 am
Posts: 3
Post 
Desktop PC

AMD 64 3700+
1gb ram
Nvidia GeForce 8500GT
Windows XP Media Center Edition


Tue Aug 14, 2007 4:35 am
Profile
New Member

Joined: Sun Aug 12, 2007 9:23 am
Posts: 7
Post 
This may seem stupid, but are you sure your monitor can support that res.?

-Exo


Tue Aug 14, 2007 4:44 am
Profile
Hero of Time
User avatar

Joined: Fri Jul 30, 2004 1:49 am
Posts: 2648
Location: In front of the monitor
Post 
IgotmyIpod4free wrote:
Desktop PC

AMD 64 3700+
1gb ram
Nvidia GeForce 8500GT
Windows XP Media Center Edition

You still didn't specify what mode you're trying to switch to.

_________________
Try out CCleaner and other free software at Piriform
Image


Tue Aug 14, 2007 6:44 am
Profile WWW
New Member

Joined: Tue Aug 14, 2007 3:32 am
Posts: 3
Post 
Monitor: Samsung SyncMaster 931b

The monitor can handle up to 1280x1024 @ 60hz refresh rate w/ dvi. I tried to put the snes emulator as full screen with the resolution 1280x1024 or any other resolution at full screen gives me that problem.


Tue Aug 14, 2007 6:54 am
Profile
Seen it all
User avatar

Joined: Mon Jan 03, 2005 4:04 pm
Posts: 2303
Location: Germany
Post 
Maybe it tries to set a frequency different from 60 Hz.

To test this, use DXDiag to override all modes to 60 Hz, then try loading ZSNES again.

_________________
vSNES | Delphi 10 BPLs
bsnes launcher with recent files list


Tue Aug 14, 2007 10:29 am
Profile WWW
ZSNES Developer
ZSNES Developer

Joined: Tue Dec 28, 2004 5:47 am
Posts: 6747
Post 
You can use the Windowed version of the same mode instead...

Fullscreen mode uses a 16-bit color depth, so if your system/monitor isn't allowing it, the problem is specific to your system/monitor.

_________________
Continuing FF4 Research...


Tue Aug 14, 2007 3:07 pm
Profile
Rookie

Joined: Fri Aug 24, 2007 5:53 pm
Posts: 17
Post 
Does any of this apply to Arcade monitors?? has any one programmed a good resolution to obtain a true fullscreen EX, on an araced cabinet monitor? runnig a aracde VGA (TSR)..

\


Wed Aug 29, 2007 10:34 am
Profile
Winter Knight
User avatar

Joined: Mon Aug 16, 2004 9:16 pm
Posts: 467
Post 
I don't know where you got the impression that we supported 'arcade' monitors [we don't]. If lower resolutions don't work either, your monitor sucks and should be thrown out.


Wed Aug 29, 2007 11:30 am
Profile WWW
ZSNES Developer
ZSNES Developer

Joined: Tue Dec 28, 2004 5:47 am
Posts: 6747
Post 
For arcade monitors and the DOS port.. I don't care and don't plan to know.

Supporting virtually every resolution (as long as the video card+monitor supports it) can be done with the custom res options.

_________________
Continuing FF4 Research...


Wed Aug 29, 2007 4:59 pm
Profile
Post 
i have recently been encountering the same problem. this never happened before, but just came out of nowhere. no fullscreen modes work at all, and for some reason almost all the filters are missing from the filters tab of the video window...


Sun Sep 16, 2007 3:23 am
ZSNES Developer
ZSNES Developer

Joined: Tue Dec 28, 2004 5:47 am
Posts: 6747
Post 
shnorb wrote:
i have recently been encountering the same problem. this never happened before, but just came out of nowhere. no fullscreen modes work at all, and for some reason almost all the filters are missing from the filters tab of the video window...


That sounds like an issue with your video drivers (possible recent change in drivers). As for the filters are missing, that would most likely occur if MMX support is not enabled.

_________________
Continuing FF4 Research...


Sun Sep 16, 2007 4:45 am
Profile
Post 
is there a way, using the keyboard, to re-minimize the window? or to reset zsnes (btw i'm too stupid to learn the name of the emulator) so it doesnt open at fullscreen when you start it up?


Sun Sep 16, 2007 9:09 pm
ZSNES Developer
ZSNES Developer

Joined: Tue Dec 28, 2004 5:47 am
Posts: 6747
Post 
Alt+Enter to switch from fullscreen to windowed mode and back. It won't minimize though.

_________________
Continuing FF4 Research...


Sun Sep 16, 2007 9:23 pm
Profile
Post 
thx alot :)
(i ment windowed ^^)


Mon Sep 17, 2007 4:31 pm
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 16 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.