View unanswered posts | View active topics It is currently Fri Apr 25, 2014 12:46 am



Reply to topic  [ 10 posts ] 
netplay with hamachi 
Author Message
Post netplay with hamachi
could someone please help how to set netplay up with hamachi or another to go into netplay without having to configure ports.
for him it worked when he entered my ip but it did not connect us even if it did connection was successful and when i try t connect to his server of netplay it does not work anyone can help pleasE?


Tue Aug 11, 2009 10:40 pm
Hazed

Joined: Sat Dec 25, 2004 8:41 pm
Posts: 75
Post 
Yes, I too would like to know more about Hamachi. How well does it work with ZSNES? The only people I plan on playing with live within a few miles of me, like 10-15 miles away. Is Hamachi a good alternative in this instance? Also, can cheat codes be used when using Hamachi?


Thu Sep 03, 2009 8:44 am
Profile
Regular
User avatar

Joined: Wed Nov 23, 2005 8:51 pm
Posts: 329
Location: Wouldn't you like to know? :p
Post 
As far as I know I tried hamachi playing with someone far away. It suxx. It's all laggy and shit and no gamer can cheat during netplaly. Maybe they can glitch, but not "cheat" as in game shark. If you want to play together I recommend port forwarding like everyone else that is new. Router is like epsxe. It's a pain in the ass at first but once you've got it, you'll wonder to yourself how i ever got stuck. ;)


Mon Sep 07, 2009 2:44 pm
Profile YIM
New Member

Joined: Sun Aug 30, 2009 2:10 pm
Posts: 5
Post Hamachi
I had an other problem with netplay....some games always crashed when I tried to load roms during netplay.

So, but I downloaded ZSNES 1.42 and Hamachi...it was easy as pie to play with my buddies. Just copy the IP from hamachi to netplay (be sure that everyone has the same Port)

I suggestion is...maybe it's the version of the emulator, and btw cheats (refereing to Mark57Raider)?!?! come on it's more fun without them :D


Thu Sep 10, 2009 12:54 pm
Profile
Hazed

Joined: Sat Dec 25, 2004 8:41 pm
Posts: 75
Post Re: Hamachi
Sardak wrote:
I had an other problem with netplay....some games always crashed when I tried to load roms during netplay.

So, but I downloaded ZSNES 1.42 and Hamachi...it was easy as pie to play with my buddies. Just copy the IP from hamachi to netplay (be sure that everyone has the same Port)


How close or far do you your buddies live to you? Were they lagging at all with Hamachi? My friends are only like 5-10 miles away. Should I expect any lag?


Fri Sep 11, 2009 7:24 am
Profile
Hazed

Joined: Sat Dec 25, 2004 8:41 pm
Posts: 75
Post Re: Hamachi
Sardak wrote:
Just copy the IP from hamachi to netplay (be sure that everyone has the same Port)


Why do you need to do this? Doesn't hamachi see the other person as a second user on the PC?

Lets say I am running Hamachi and my friend connects to me. Doesn't he then have full access and control over my machine?

If so, once I double click on the ZSNES.exe and it loads on my machine, won't it also load on his as well, so long as he has the same version of zsnes as I do? And when that happens won't zsnes see both of us as "Player 1"? If so, won't this eliminate the need to even bring up the netplay menu within zsnes?

Im not sure how it works so some clarification is needed.


Fri Sep 11, 2009 4:32 pm
Profile
Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 2:31 am
Posts: 992
Post Re: Hamachi
isamu wrote:
Why do you need to do this? Doesn't hamachi see the other person as a second user on the PC?

I was under the impression that Hamachi was just a VLAN connection service, so basically, users connected to the same account will see each other as different machines on a new local subnet. Launching applications and connecting is still up to the users on those machines.


Sat Sep 12, 2009 12:50 am
Profile WWW
New Member

Joined: Sun Aug 30, 2009 2:10 pm
Posts: 5
Post hamachi
@isamu

my buddy an me live kinda at the same distance as you and your friend (I guess, maybe a bit more). And there were no lagg.

next thing: Hamachi is (not) only a network for games where your firewall wouldn't let you. It's a way to break the rules.

So I give you now what you need and what you have to do:

- You need the same version of ZSNES
- You need the same ROM of the game
- Both of you start hamachi and connect/open a server where you can see you ip address
- Then both of you start the ZSNES emulator
- Decide who will host the game and who will connect (and check the port number, has to be exactly the same)
- The guy who connects, need the IP from the one who hosts
- Even though if you are both "Player 1" (what I doubt), it doesn't matter. One of you picks player 1 and the other picks player 2, while you are at the chat window (in netplay)

Hoped that helped


Sat Sep 12, 2009 9:36 am
Profile
Hazed

Joined: Sat Dec 25, 2004 8:41 pm
Posts: 75
Post Re: hamachi
Sardak wrote:
@isamu

my buddy an me live kinda at the same distance as you and your friend (I guess, maybe a bit more). And there were no lagg.

next thing: Hamachi is (not) only a network for games where your firewall wouldn't let you. It's a way to break the rules.

So I give you now what you need and what you have to do:

- You need the same version of ZSNES
- You need the same ROM of the game
- Both of you start hamachi and connect/open a server where you can see you ip address
- Then both of you start the ZSNES emulator
- Decide who will host the game and who will connect (and check the port number, has to be exactly the same)
- The guy who connects, need the IP from the one who hosts
- Even though if you are both "Player 1" (what I doubt), it doesn't matter. One of you picks player 1 and the other picks player 2, while you are at the chat window (in netplay)

Hoped that helped


Thanks Sardak :) Should we put UDP or TCP? Every time we try UDP it doesn't work. Just stays stuck on "Waiting to connect"


Sat Sep 12, 2009 10:56 am
Profile
New Member

Joined: Sun Aug 30, 2009 2:10 pm
Posts: 5
Post Just try it with both UDP/TCP
@isamu

I don't know what ZSNES version you have, but it works for me with the emulator 1.42. It's the latest version what allows netplay (the versions above 1.42 won't allow netplay)

if there are still any problem, I'm glad to help (if its not exceeding my knowledge :))

nothing to say for now...but....have fun :)


Sat Sep 12, 2009 8:13 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.