View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Mar 26, 2019 10:12 am



This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2  Next
S-DD1 Graphics Pack FAQ 
Author Message
Veteran

Joined: Fri Jul 30, 2004 12:26 am
Posts: 907
Post S-DD1 Graphics Pack FAQ
S-DD1 Graphics Pack FAQ

NOTE: FAQ is now obsolete!

Q: What is the purpose of the S-DD1 graphics packs?
A: Street Fighter Alpha 2 and Star Ocean use a special chip called the S-DD1 chip that for a long time was not supported by ZSNES. To play them back then (in ZSNES v1.36), you had to use graphics decompression packs. Now, however, that ZSNES has full support for the S-DD1 chip (as of v1.40), the graphics packs are obsolete and unsupported.

Q: Where do I download the graphics pack for Street Fighter Alpha 2?
A: http://www.geoshock.com/dejap/getfiles/?SFA2_gfx2.zip Please note that this graphics pack only works on the U.S. version of the ROM.

Q: Where do I download the graphics pack for Star Ocean?
A: http://www.geoshock.com/dejap/getfiles/?SO_gfx40.zip

Q: How do I apply the Street Fighter Alpha 2 graphics pack in ZSNES?
A: Follow these three steps:
• Create a new folder and call it "SFA2SDD1" without the quotes.
• Put the contents of SFA2_gfx2.zip into that folder.
• Finally, move the SFA2SDD1 folder into the folder where your ZSNES .srm saves and .zst savestates are (which is, by default, your ROM folder).

Q: How do I apply the Star Ocean graphics pack in ZSNES?
A: Follow these three steps:
• Create a new folder and call it "SOCNSDD1" without the quotes.
• Put the contents of SO_gfx40.zip into that folder.
• Finally, move the SOCNSDD1 folder into the folder where your ZSNES .srm saves and .zst savestates are (which is, by default, your ROM folder).

Q: I have the graphics packs, but where do I get the games?
A: Sorry, I can't help you with that one. See the forum rules before asking.


Last edited by xamenus on Tue Dec 21, 2004 6:21 am, edited 13 times in total.



Thu Aug 05, 2004 1:30 am
Profile
16-bit Corpse | Nyoron~
User avatar

Joined: Sun Aug 01, 2004 7:14 pm
Posts: 3534
Location: Nokia Land
Post 
I thought it was the S-DD1 chip. :roll:

_________________
whicker: franpa is grammatically correct, and he still gets ripped on?
sweener2001: Grammatically correct this one time? sure. every other time? no. does that give him a right? not really.
Image


Thu Aug 05, 2004 1:33 am
Profile
Regular
User avatar

Joined: Thu Aug 05, 2004 12:07 am
Posts: 243
Location: NH, USA
Post 
Hey thanks alot for the Star Ocean GFX pack and guide.
This will help untill ZSNES implements SDD-1


Thu Aug 05, 2004 2:03 am
Profile WWW
Veteran

Joined: Fri Jul 30, 2004 12:26 am
Posts: 907
Post 
Agozer wrote:
I thought it was the S-DD1 chip. :roll:
Fixed, thanks. :) Actually, I couldn't decide on "S-DD1" or "SDD-1" so I guessed. :oops: :lol:


Thu Aug 05, 2004 2:13 am
Profile
"Your thread will be crushed."
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 1:49 am
Posts: 1233
Location: Not in Winnipeg
Post 
Stickied...

_________________
<pagefault> i'd break up with my wife if she said FF8 was awesome


Thu Aug 05, 2004 2:18 am
Profile WWW
Rookie
User avatar

Joined: Thu Jul 29, 2004 6:38 am
Posts: 49
Location: Michigan
Post 
Lol thanks IceFox, I had wondered where the GPs had disappeared to.
I still have mine but I lost track of the changes that had been going around.


Thu Aug 05, 2004 6:33 am
Profile YIM
Mugwump
User avatar

Joined: Fri Jul 30, 2004 9:05 pm
Posts: 824
Post 
Excellent post.


Fri Aug 06, 2004 1:09 pm
Profile
New Member
User avatar

Joined: Thu Aug 05, 2004 4:28 am
Posts: 6
Post 
I had no idea Snes9x had it. :shock:


Sat Aug 07, 2004 7:25 am
Profile
Rookie

Joined: Wed Jul 28, 2004 4:22 am
Posts: 43
Location: x.x
Post 
Tetsuo wrote:
I had no idea Snes9x had it. :shock:


Code:
To use the graphics packs for the S-DD1, as of 1.42, you MUST tell Snes9x where the pack is located. If you do not, it will use on-the-fly decompression. On the other hand, to use on-the-fly decompression, make sure the game's pack entry is blank.


It is a good idea to read the readme.txt file included in every release once in while, you know.


Sat Aug 07, 2004 4:40 pm
Profile
Rookie
User avatar

Joined: Mon Aug 09, 2004 9:04 am
Posts: 23
Location: Canada
Post 
Tetsuo wrote:
I had no idea Snes9x had it. :shock:



Don't matter... ZSNES owns Snes9x regardless :P lol


Wed Aug 11, 2004 11:09 am
Profile
ZSNES Shake Shake Prinny
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 4:15 pm
Posts: 5613
Location: PAL50, dood !
Post 
Not quite, especially in SO's case.

Star Ocean Hyper Turbo II isn't the real thing.

_________________
皆黙って俺について来い!!
Code:
<jmr> bsnes has the most accurate wiki page but it takes forever to load (or something)

Pantheon: Gideon Zhi | CaitSith2 | Nach | kode54


Wed Aug 11, 2004 11:29 am
Profile
Paladin

Joined: Fri Jul 30, 2004 2:25 am
Posts: 75
Post 
-Steve- wrote:
Don't matter... ZSNES owns Snes9x regardless :P lol

I have problems with Star Ocean on zsnes, so I always use Snes9x to play it. The extra bugs that are supposed to show up when playing it on an emulator as opposed to the actual cartridge don't show up on Snes9x, but they do on zsnes, at least for me.


Sun Aug 15, 2004 8:45 pm
Profile
Regular
User avatar

Joined: Thu Aug 05, 2004 12:07 am
Posts: 243
Location: NH, USA
Post 
Cecil wrote:
-Steve- wrote:
Don't matter... ZSNES owns Snes9x regardless :P lol

I have problems with Star Ocean on zsnes, so I always use Snes9x to play it. The extra bugs that are supposed to show up when playing it on an emulator as opposed to the actual cartridge don't show up on Snes9x, but they do on zsnes, at least for me.

What extra bugs :?: :?: :?:


Mon Aug 16, 2004 12:07 am
Profile WWW
Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 8:54 am
Posts: 603
Post 
joe_devore wrote:
Cecil wrote:
-Steve- wrote:
Don't matter... ZSNES owns Snes9x regardless :P lol

I have problems with Star Ocean on zsnes, so I always use Snes9x to play it. The extra bugs that are supposed to show up when playing it on an emulator as opposed to the actual cartridge don't show up on Snes9x, but they do on zsnes, at least for me.

What extra bugs :?: :?: :?:

I still haven't played it, but I have ovserved from others' comments that the battles are way too fast (almost unplayably so).


Mon Aug 16, 2004 12:44 am
Profile
What?
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 1:32 pm
Posts: 177
Location: You'd want to know, wouldn't you?
Post 
Ichinisan wrote:
joe_devore wrote:
Cecil wrote:
-Steve- wrote:
Don't matter... ZSNES owns Snes9x regardless :P lol

I have problems with Star Ocean on zsnes, so I always use Snes9x to play it. The extra bugs that are supposed to show up when playing it on an emulator as opposed to the actual cartridge don't show up on Snes9x, but they do on zsnes, at least for me.

What extra bugs :?: :?: :?:

I still haven't played it, but I have ovserved from others' comments that the battles are way too fast (almost unplayably so).

I wouldn't say unplayably so, but it does make a few boss battles a tad harder. Basically, you end up mashing the A button quite a lot, and being able to quickly train I suppose.

_________________
Everything I say is a lie.


Mon Aug 16, 2004 1:03 am
Profile
16-bit Corpse | Nyoron~
User avatar

Joined: Sun Aug 01, 2004 7:14 pm
Posts: 3534
Location: Nokia Land
Post 
Yes the battle goes twice the normal speed. Quite aggravating in certain spots.

_________________
whicker: franpa is grammatically correct, and he still gets ripped on?
sweener2001: Grammatically correct this one time? sure. every other time? no. does that give him a right? not really.
Image


Mon Aug 16, 2004 2:00 am
Profile
Regular

Joined: Mon Aug 09, 2004 3:48 am
Posts: 201
Post 
Especially when fighting a couple of the harder bosses, because when fighting them they attack REALLY fast. So if you use an item, your pretty much screwed.

_________________
David Dunham - "Efficiency is intelligent laziness"


Mon Aug 16, 2004 2:09 am
Profile YIM
Veteran

Joined: Fri Jul 30, 2004 12:26 am
Posts: 907
Post 
Just a note that if anyone knows info about SPC7110 graphics packs, feel free to go ahead and post, as I don't know anything about them. ;)


Mon Aug 16, 2004 4:09 pm
Profile
16-bit Corpse | Nyoron~
User avatar

Joined: Sun Aug 01, 2004 7:14 pm
Posts: 3534
Location: Nokia Land
Post 
IceFox wrote:
Just a note that if anyone knows info about SPC7110 graphics packs, feel free to go ahead and post, as I don't know anything about them. ;)

Well, there Far East of Eden Zero, FEOEZ Shounen Jump, Super Power League 4 and Momotarou Densetsu Happy. Those four use the SPC7110 packs.

_________________
whicker: franpa is grammatically correct, and he still gets ripped on?
sweener2001: Grammatically correct this one time? sure. every other time? no. does that give him a right? not really.
Image


Mon Aug 16, 2004 6:00 pm
Profile
New Member

Joined: Tue Aug 24, 2004 7:47 am
Posts: 3
Location: Reno NV
Post 
Agozer wrote:
Yes the battle goes twice the normal speed. Quite aggravating in certain spots.


I had always thought that snes9x was just slow, and the zsnes speed was the true speed. Lol, the snes9x star ocea plays way to slow for me as I had gotten used to the zsnes star ocean.


Fri Aug 27, 2004 8:38 am
Profile
16-bit Corpse | Nyoron~
User avatar

Joined: Sun Aug 01, 2004 7:14 pm
Posts: 3534
Location: Nokia Land
Post 
Rune420 wrote:
Agozer wrote:
Yes the battle goes twice the normal speed. Quite aggravating in certain spots.


I had always thought that snes9x was just slow, and the zsnes speed was the true speed. Lol, the snes9x star ocea plays way to slow for me as I had gotten used to the zsnes star ocean.


I still haven't gotten used to it. Oh well, whatever rocks your boat.

_________________
whicker: franpa is grammatically correct, and he still gets ripped on?
sweener2001: Grammatically correct this one time? sure. every other time? no. does that give him a right? not really.
Image


Fri Aug 27, 2004 11:52 am
Profile
Devil's Advocate
User avatar

Joined: Mon Aug 02, 2004 7:51 pm
Posts: 2292
Location: Hmo. Son.
Post 
I would like to add that, SFA2 graphics pack only works with the [U] version of the rom, or at least that was the one that work, I also tried the [E] version.

_________________
*Sometimes I edit my posts just to correct mistakes.


Sun Aug 29, 2004 5:45 pm
Profile
16-bit Corpse | Nyoron~
User avatar

Joined: Sun Aug 01, 2004 7:14 pm
Posts: 3534
Location: Nokia Land
Post 
Joe Camacho wrote:
I would like to add that, SFA2 graphics pack only works with the [U] version of the rom, or at least that was the one that work, I also tried the [E] version.

Yeah, the packs are for [U] only.

_________________
whicker: franpa is grammatically correct, and he still gets ripped on?
sweener2001: Grammatically correct this one time? sure. every other time? no. does that give him a right? not really.
Image


Sun Aug 29, 2004 6:36 pm
Profile
Veteran

Joined: Fri Jul 30, 2004 12:26 am
Posts: 907
Post 
Joe Camacho wrote:
I would like to add that, SFA2 graphics pack only works with the [U] version of the rom, or at least that was the one that work, I also tried the [E] version.
Info added, thanks.


Sun Aug 29, 2004 8:09 pm
Profile
Post 
I'm having difficulties trying to apply the graphics packs to Star Ocean. Okay, so I've got the SOCNSDD1 folder (with the sdd1gfx.dat and sdd1gfx.idx files in it) in the same folder as the starocean.smc file, but I still see coloured squares when I play the ROM. Am I missing something?


Wed Sep 01, 2004 12:45 pm
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 39 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.