View unanswered posts | View active topics It is currently Thu Apr 02, 2020 7:55 am



Reply to topic  [ 15 posts ] 
Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX? 
Author Message
New Member

Joined: Tue Jan 11, 2011 2:40 am
Posts: 6
Reply with quote
Post Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX?
any suggestions? cause i use FCEUX as my main emulator on my cpu, and i just love it to death, the debugger and sound quality just rocks. i do like blargg's nes filter that's on NESTOPIA, and i was wondering if it was possible to add it to FCEUX. any help would be great!


Tue Jan 11, 2011 2:43 am
Profile
Zealot
User avatar

Joined: Sat Jul 02, 2005 2:01 am
Posts: 1076
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
What does this have to do with zsnes? I'd check if there's an fceux forum or if you can contact any of the devs. They'd be the ones who could give you a response.

_________________
Maybe these people were born without that part of their brain that lets you try different things to see if they work better. --Retsupurae


Tue Jan 11, 2011 4:45 am
Profile WWW
New Member

Joined: Tue Jan 11, 2011 2:40 am
Posts: 6
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
yes i know, but ive tried a few forums like nesdev.parodius.org and a few others, but i couldn't get a response or reply from anyone, so i figured i'd give this forum a try, just was hoping that somebody could help me with my question simply. that's all.


Tue Jan 11, 2011 7:45 am
Profile
Official tech support dood

Joined: Wed Jan 25, 2006 7:57 am
Posts: 2098
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
if you haven't checked their irc channel yet, you should do so.

if it's dead, then your only option is to go digging in the source and add it yourself.

_________________
Why yes, my shift key *IS* broken.


Tue Jan 11, 2011 2:57 pm
Profile
New Member

Joined: Tue Jan 11, 2011 2:40 am
Posts: 6
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
The Point Is, Is That I Don't Know How.... Im Just One Of Those Emulator Geeks That Enjoy Retro Style Filters, Especially BLARRG'S Handy Work For Sure On NESTOPIA. I Have No Clue How To Implement That Filter Into A Source Code. Just Needed A Helping Hand On Who DOES Know How, To Put It Simply.


Tue Jan 11, 2011 7:40 pm
Profile
ZSNES Shake Shake Prinny

Joined: Wed Jul 28, 2004 4:15 pm
Posts: 5621
Location: PAL50, dood !
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
Image Why Is It That When The Subject Of Code Edition Is Broached Your Sparing Human Intellects Instantly Assume The Most Ingratiating Posture Of Surrender Imaginable

_________________
皆黙って俺について来い!!
Code:
<jmr> bsnes has the most accurate wiki page but it takes forever to load (or something)

Pantheon: Gideon Zhi | CaitSith2 | Nach | kode54


Tue Jan 11, 2011 8:00 pm
Profile
"Your thread will be crushed."
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 1:49 am
Posts: 1234
Location: Not in Winnipeg
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
Why not just use Nestopia?

_________________
<pagefault> i'd break up with my wife if she said FF8 was awesome


Wed Jan 12, 2011 7:10 am
Profile WWW
Zealot
User avatar

Joined: Sat Jul 02, 2005 2:01 am
Posts: 1076
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
Yeah, I'd just use Nestopia for general purpose playing, but use FCEUX when you need debugging.

_________________
Maybe these people were born without that part of their brain that lets you try different things to see if they work better. --Retsupurae


Wed Jan 12, 2011 11:28 am
Profile WWW
Lurker

Joined: Sat Nov 20, 2010 12:43 am
Posts: 115
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
IIRC FCEUX already has blargg's filter.


Thu Jan 13, 2011 10:31 am
Profile
Zealot
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 3:31 am
Posts: 1140
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
Apparently, FCEUXD does not.


Thu Jan 13, 2011 12:36 pm
Profile WWW
New Member

Joined: Tue Jan 11, 2011 2:40 am
Posts: 6
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
really? IIRC FCEUX? ive never heard of that, do u have a link u can post? OR do u mean the latest version of FCEUX 2.1.4a? cause that NTSC2X filter is horrible, it's too blocky and ugly, nothing like NESTOPIA's ntsc filter, unless im somehow doing something wrong, and everytime i try to use NTSC2X without disabling hardware acceleration, the emulator crashes, fullscreen or in window mode, it sucks really bad, but yea post a link if u can, thanks.


Fri Jan 14, 2011 6:57 am
Profile
Official tech support dood

Joined: Wed Jan 25, 2006 7:57 am
Posts: 2098
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
IIRC = if i recall correctly

_________________
Why yes, my shift key *IS* broken.


Fri Jan 14, 2011 7:24 am
Profile
New Member

Joined: Tue Jan 11, 2011 2:40 am
Posts: 6
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
oh haha DURR!!, anyways, yea the latest FCEUX's ntsc filter is just awful, ive tried everything to match the filter to NESTOPIA's filter, but no luck, it doesn't seem to have bilinear interpolation with the filter either from what i can see like NESTOPIA does, any suggestions?


Fri Jan 14, 2011 7:32 am
Profile
Zealot
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 3:31 am
Posts: 1140
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
It's possible that FCEUX isn't applying bilinear filtering when scaling the image vertically, so you get blocky scanlines.


Fri Jan 14, 2011 10:27 pm
Profile WWW
New Member

Joined: Tue Jan 11, 2011 2:40 am
Posts: 6
Reply with quote
Post Re: Is It Possible To Implement Blarrg's NES Filter To FCEUX
hmmmm i see, i'll see if i can experiment with it a little bit and see if i can have better luck with it, i just don't understand why everytime i use NTSC2X, it won't let me set the bpps to 32 and when i don't have the Disable Hardware Acceleration checkmarked, it crashes everytime and when i DO have it checkmarked, it's sloppy as hell, it only works on 16 bpps for some odd reason and it's ugly as hell on that setting, talk about a complicated filter, wow.


Fri Jan 14, 2011 10:34 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.