View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Mar 30, 2020 11:22 am



Reply to topic  [ 630 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Next
VBA-M 
Author Message
New Member
User avatar

Joined: Sun Jun 08, 2008 10:02 pm
Posts: 6
Location: at my computer
Reply with quote
Post huh
would you mind explaining more testers please Squall, You lost me there


Tue Jun 10, 2008 3:00 pm
Profile WWW
Trooper
User avatar

Joined: Tue Jun 10, 2008 6:19 am
Posts: 369
Location: Australia
Reply with quote
Post 
various things im doing both non and emulation related....

vba-m though definitely needs more testers and testing done.

_________________
Image
VBA-M Forum, NGOHQ


Tue Jun 10, 2008 5:42 pm
Profile ICQ YIM WWW
New Member
User avatar

Joined: Sun Jun 08, 2008 10:02 pm
Posts: 6
Location: at my computer
Reply with quote
Post 
ahh ok gotcha on that, Well I post some details on my test on svn515 on the forums later for you and mudlord on the performance on my amd duron system


Wed Jun 11, 2008 2:47 am
Profile WWW
has wat u liek
User avatar

Joined: Tue Sep 11, 2007 2:54 pm
Posts: 559
Location: Banland.
Reply with quote
Post 
well 577 is out...could use some testing.

8)


Tue Jun 17, 2008 3:37 am
Profile
New Member
User avatar

Joined: Sun Jun 08, 2008 10:02 pm
Posts: 6
Location: at my computer
Reply with quote
Post w00t
w00t I'll definetly do the testing :)


Tue Jun 17, 2008 4:44 am
Profile WWW
Gecko snack

Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Posts: 2372
Location: Australia, QLD
Reply with quote
Post 
Pokémon Leaf Green works fine here :) I have a suggestion though, Is it possible to make the Turbo Mode hotkey a switch instead of a toggle? would make it easier to use in pokémon.

_________________
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64


Wed Jun 18, 2008 8:20 am
Profile WWW
Gecko snack

Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Posts: 2372
Location: Australia, QLD
Reply with quote
Post 
Could you rename Gameshark to PAR?
what do the Code/cheat buttons do?

edited: I can't save in Pokémon Leaf Green >.> which means i can't do stuff after beating the elite 4 for the first time :evil:

_________________
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64


Thu Jun 19, 2008 6:20 am
Profile WWW
ZSNES Shake Shake Prinny

Joined: Wed Jul 28, 2004 4:15 pm
Posts: 5621
Location: PAL50, dood !
Reply with quote
Post 
franpa wrote:
Could you rename Gameshark to PAR?

Since both are registered trademarks, I advise going for the neutral yet clear "memory cheat codes".

_________________
皆黙って俺について来い!!
Code:
<jmr> bsnes has the most accurate wiki page but it takes forever to load (or something)

Pantheon: Gideon Zhi | CaitSith2 | Nach | kode54


Thu Jun 19, 2008 7:03 pm
Profile
has wat u liek
User avatar

Joined: Tue Sep 11, 2007 2:54 pm
Posts: 559
Location: Banland.
Reply with quote
Post 
Quote:
Since both are registered trademarks, I advise going for the neutral yet clear "memory cheat codes".


Fair enough. 8)

Quote:
edited: I can't save in Pokémon Leaf Green >.> which means i can't do stuff after beating the elite 4 for the first time


Tried using savestates in the meantime?

I personally haven't dealt with any Pokemon game, besides the 2 Pokemon Stadium titles on N64.


Fri Jun 20, 2008 12:04 am
Profile
Lurker

Joined: Wed Jul 28, 2004 1:35 am
Posts: 128
Reply with quote
Post 
NOT that I've played any pokemon game... ever... but I think the save memory size detection fails on that game, and it needs to be manually set to one size or the other.

Or so I've heard.


Fri Jun 20, 2008 1:34 am
Profile ICQ YIM
Gecko snack

Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Posts: 2372
Location: Australia, QLD
Reply with quote
Post 
I've tried all possible combinations when it comes to saving on that game, and of course i used savestates >.> savestates dont let me continue after the credits though ;P

_________________
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64


Fri Jun 20, 2008 1:55 am
Profile WWW
Randomness
User avatar

Joined: Wed Jul 28, 2004 4:01 pm
Posts: 1172
Location: UK
Reply with quote
Post 
I beat Fire Red and Emerald on VBA with zero problems. I didn't use save states.

_________________
ZSNES Documentation Project | bsnes Fan | Official ZSNES Facebook Group


Fri Jun 20, 2008 2:39 am
Profile WWW
Rookie
User avatar

Joined: Sun Mar 25, 2007 3:04 am
Posts: 33
Reply with quote
Post 
You have to switch your flash size to 128k for Leaf Green. You can do this in Game Overrides when you have that game loaded. Make sure you close the emulator and then delete your Leaf Green save after changing that, or else the emulator will keep loading your f'd up save. It should save fine after that.


Fri Jun 20, 2008 9:32 pm
Profile
Gecko snack

Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Posts: 2372
Location: Australia, QLD
Reply with quote
Post 
If you delete it then load your savestate and try to save, it will still say a save game exists already and then show an error when saving, please exchange the backup unit.

Pokémon Emerald will only work if you set it to Flash/Auto memory, otherwise it sits at a white screen. 128/64 does not affect the games inability to save still.

_________________
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64


Sat Jun 21, 2008 1:53 am
Profile WWW
Rookie
User avatar

Joined: Sun Mar 25, 2007 3:04 am
Posts: 33
Reply with quote
Post 
Emerald needs both the 128k flash and the Real Time Clock function enabled to work correctly. You're probably screwed trying to use your old savestates unfortunately.


Sat Jun 21, 2008 2:22 am
Profile
Gecko snack

Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Posts: 2372
Location: Australia, QLD
Reply with quote
Post 
Yep, but emerald now works! :D thanks for the tip about the Real Time Clock.

_________________
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64


Sat Jun 21, 2008 3:04 am
Profile WWW
Gecko snack

Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Posts: 2372
Location: Australia, QLD
Reply with quote
Post 
Is ngemu down?

_________________
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64


Sun Jun 22, 2008 6:03 am
Profile WWW
Veteran
User avatar

Joined: Sat Apr 21, 2007 8:05 pm
Posts: 637
Reply with quote
Post 
As usual, no it is not.

_________________
I bring the trouble.


Sun Jun 22, 2008 6:15 am
Profile
Gecko snack

Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Posts: 2372
Location: Australia, QLD
Reply with quote
Post 
Pokémon Emerald.

Okay, what is the reason behind these codes slowing the game down to a crawl? they do, do what they said they do.

Wild pokemon @ level 99 [Patch Slot 3]
6782CC42 E42BF667
3BA12F4A D14B3FB9

EDIT: it seems to increase CPU system requirements by a ton which iswhy it is slow!

edit 2: This code does not seem to work at all >.>

No Random Battles
2C5490D9 EB69CACB

_________________
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64


Sun Jun 22, 2008 12:33 pm
Profile WWW
Gecko snack

Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Posts: 2372
Location: Australia, QLD
Reply with quote
Post 
With the "audio mute" option in the Windows build, is it possible to mark a Tick next to the Mute option and the Audio off option? would make it that bit more obvious what it does.

or simply remove the mute option?

_________________
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64


Wed Jun 25, 2008 6:00 am
Profile WWW
ZSNES Developer
ZSNES Developer

Joined: Tue Dec 28, 2004 6:47 am
Posts: 6747
Reply with quote
Post 
Mute and Audio off effectively get the same result (no sound).. but accomplish different tasks.

_________________
Continuing FF4 Research...


Thu Jun 26, 2008 2:46 am
Profile
Trooper
User avatar

Joined: Tue Jun 10, 2008 6:19 am
Posts: 369
Location: Australia
Reply with quote
Post 
SVN has been updated to REV578 (applied _Chrono_'s GB.cpp patch)

_________________
Image
VBA-M Forum, NGOHQ


Thu Jun 26, 2008 6:33 am
Profile ICQ YIM WWW
Zealot

Joined: Tue Nov 27, 2007 7:03 am
Posts: 1325
Reply with quote
Post 
Your sig is somewhat broken, Squall.


Thu Jun 26, 2008 6:39 am
Profile
Trooper
User avatar

Joined: Tue Jun 10, 2008 6:19 am
Posts: 369
Location: Australia
Reply with quote
Post 
I.S.T. wrote:
Your sig is somewhat broken, Squall.


no, phpbb is broken, :P its the only bbsoftware that ignores the center tags.

_________________
Image
VBA-M Forum, NGOHQ


Thu Jun 26, 2008 7:09 am
Profile ICQ YIM WWW
Gecko snack

Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Posts: 2372
Location: Australia, QLD
Reply with quote
Post 
Deathlike2 wrote:
Mute and Audio off effectively get the same result (no sound).. but accomplish different tasks.
can it be made so you can unmute the audio via selecting the "mute" option a 2nd time instead of the "enable" option that is not in the sub menu?

_________________
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64


Thu Jun 26, 2008 7:17 am
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 630 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.