VBA-M

Announce new emulators, discuss which games run best under each emulator, and much much more.

Moderator: General Mods

Post Reply
mudlord88
Lurker
Posts: 115
Joined: Sat Nov 20, 2010 12:43 am

Re: VBA-M

Post by mudlord88 »

bump

happy 1000 commits.

no, its not dead. linux/sdl port had *major* updates these last couple of hours.

for example....linux port now has:
The GUI now uses dialogs instead of menus to integrate better with the Linux desktop
- Added fullscreen support (yes that was lacking!)
- Added joypad support
- Added support for GBA cheats
- Added RTC support
- Added vba-over.ini support
- Added internationalization support
- Added zip / 7zip support
- Lots of bugfixes
DataPath
Lurker
Posts: 128
Joined: Wed Jul 28, 2004 1:35 am
Contact:

Re: VBA-M

Post by DataPath »

w00t!

'grats on a long-overdue overhaul!
Agozer
16-bit Corpse | Nyoron~
Posts: 3534
Joined: Sun Aug 01, 2004 7:14 pm
Location: Nokia Land

Re: VBA-M

Post by Agozer »

No Windows binaries?
whicker: franpa is grammatically correct, and he still gets ripped on?
sweener2001: Grammatically correct this one time? sure. every other time? no. does that give him a right? not really.
Image
mudlord88
Lurker
Posts: 115
Joined: Sat Nov 20, 2010 12:43 am

Re: VBA-M

Post by mudlord88 »

They can compile thier own.
odditude
Official tech support dood
Posts: 2107
Joined: Wed Jan 25, 2006 7:57 am

Re: VBA-M

Post by odditude »

mudlord88 wrote:They can compile thier own.

is there a recommended compiler?
Why yes, my shift key *IS* broken.
kick
Trooper
Posts: 550
Joined: Wed Mar 01, 2006 8:47 pm

Re: VBA-M

Post by kick »

Have a nice kick in da nutz @~@* c//
mudlord88
Lurker
Posts: 115
Joined: Sat Nov 20, 2010 12:43 am

Re: VBA-M

Post by mudlord88 »

franpa
Gecko snack
Posts: 2372
Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Location: Australia, QLD
Contact:

Re: VBA-M

Post by franpa »

No readme, documentation or change log?
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64
Neo Kaiser
Veteran
Posts: 844
Joined: Thu Jul 29, 2004 3:56 am

Re: VBA-M

Post by Neo Kaiser »

Using Windows 7 64 bits, Intel Core i7 920 , Radeon HD 4850 , 6GB of RAM and Direct X 11.


It's asking me for a d3dx9_43.dll even on XP compatibility mode just like the unrelated Saturn emulator SSF.
Yes I know that my grammar sucks!
Gil_Hamilton
Buzzkill Gil
Posts: 4267
Joined: Wed Jan 12, 2005 7:14 pm

Re: VBA-M

Post by Gil_Hamilton »

So install the latest twice-annual DX9 update.
God damn, why does MS not use version numbers right?
Squall_Leonhart wrote:
You have your 2s, 4s, 8s, 16s, 32s, 64s, and 128s(crash course in binary counting!). But no 1s.
DirectInput represents all bits, not just powers of 2 in an axis.


KHDownloads
Neo Kaiser
Veteran
Posts: 844
Joined: Thu Jul 29, 2004 3:56 am

Re: VBA-M

Post by Neo Kaiser »

Gil_Hamilton wrote:So install the latest twice-annual DX9 update.
God damn, why does MS not use version numbers right?


I wonder why their windows update didn't do that for me. Oh well then I will install them manually... Anyway thanks.
Yes I know that my grammar sucks!
Awakened
Rookie
Posts: 33
Joined: Sun Mar 25, 2007 3:04 am

Re: VBA-M

Post by Awakened »

dxwebsetup.exe is indispensable. Though for me installing new Steam games tends to update Direct X all the time.
Neo Kaiser
Veteran
Posts: 844
Joined: Thu Jul 29, 2004 3:56 am

Re: VBA-M

Post by Neo Kaiser »

I knew that it was a problem with Direct 3D 9 but I thought I got it covered by having Direct X 11 and now that I remember I think that I asked the same stupid question here long time ago and got the same answer... Anyway everything is working right both VBA-M and SSF.
Yes I know that my grammar sucks!
Gil_Hamilton
Buzzkill Gil
Posts: 4267
Joined: Wed Jan 12, 2005 7:14 pm

Re: VBA-M

Post by Gil_Hamilton »

Neo Kaiser wrote:
Gil_Hamilton wrote:So install the latest twice-annual DX9 update.
God damn, why does MS not use version numbers right?


I wonder why their windows update didn't do that for me. Oh well then I will install them manually... Anyway thanks.

Because it doesn't increment the version. So it's the "same" DX9. Just 6 months newer and with changes made.
Squall_Leonhart wrote:
You have your 2s, 4s, 8s, 16s, 32s, 64s, and 128s(crash course in binary counting!). But no 1s.
DirectInput represents all bits, not just powers of 2 in an axis.


KHDownloads
mudlord88
Lurker
Posts: 115
Joined: Sat Nov 20, 2010 12:43 am

Re: VBA-M

Post by mudlord88 »

franpa wrote:No readme, documentation or change log?



The changelog was so people who were Jap/French/whatever can load their weird filename loaded ROMs without it fucking up on them.
In theory.
grinvader
ZSNES Shake Shake Prinny
Posts: 5626
Joined: Wed Jul 28, 2004 4:15 pm
Location: PAL50, dood !

Re: VBA-M

Post by grinvader »

"le stupide ROM.bin"
皆黙って俺について来い!!

Code: Select all

<jmr> bsnes has the most accurate wiki page but it takes forever to load (or something)

Pantheon: Gideon Zhi | CaitSith2 | Nach | kode54
mudlord88
Lurker
Posts: 115
Joined: Sat Nov 20, 2010 12:43 am

Re: VBA-M

Post by mudlord88 »

With added umlauts and accented e's of course.
grinvader
ZSNES Shake Shake Prinny
Posts: 5626
Joined: Wed Jul 28, 2004 4:15 pm
Location: PAL50, dood !

Re: VBA-M

Post by grinvader »

umlauts are german, so they're fine





and nazis
皆黙って俺について来い!!

Code: Select all

<jmr> bsnes has the most accurate wiki page but it takes forever to load (or something)

Pantheon: Gideon Zhi | CaitSith2 | Nach | kode54
franpa
Gecko snack
Posts: 2372
Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Location: Australia, QLD
Contact:

Re: VBA-M

Post by franpa »

The forum says some MyBB SQL error message so I'm asking here.

With XAudio2 I experience crackle in audio when playing GBC titles, with OpenAL (Set to not use a generic implementation) I get stuttering audio and poor frame rates unless I turn off Sync Game to Audio in which case I just get really slow audio, with DirectSound 8 I get periodic periods of heavy crackling audio. Frame buffer for OpenAL and XAudio 2 is at the default 4 frames, I did try 5 frame setting with no apparent improvement.


The OpenAL driver/software is installed from the Creative website and I'm using the latest official Auzentech drivers for my sound card.


How do I improve audio? None of these problems exist with Gambatte.
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64
franpa
Gecko snack
Posts: 2372
Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Location: Australia, QLD
Contact:

Re: VBA-M

Post by franpa »

Installing the OpenAL SDK seems to have resolved the OpenAL issue.
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64
Squall_Leonhart
Trooper
Posts: 369
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:19 am
Location: Australia
Contact:

Re: VBA-M

Post by Squall_Leonhart »

franpa wrote:The forum says some MyBB SQL error message so I'm asking here.


You're at the wrong forum.

With XAudio2 I experience crackle in audio when playing GBC titles, with OpenAL (Set to not use a generic implementation) I get stuttering audio and poor frame rates unless I turn off Sync Game to Audio in which case I just get really slow audio, with DirectSound 8 I get periodic periods of heavy crackling audio. Frame buffer for OpenAL and XAudio 2 is at the default 4 frames, I did try 5 frame setting with no apparent improvement.


The OpenAL driver/software is installed from the Creative website and I'm using the latest official Auzentech drivers for my sound card.


Sync game to audio cannot be enabled at the same time as auto frame skipping.

the Creative OAL device doesn't adhere to the mixer/buffer configuration anyway.

- Audio Sync + Auto frame skip break frames, causing emulation to drop to as low as 40fps even though enough performance is available to maintain full speed. Use one, or the other, not both. Vsync is not effected, and can be used with either setting.
Gil_Hamilton
Buzzkill Gil
Posts: 4267
Joined: Wed Jan 12, 2005 7:14 pm

Re: VBA-M

Post by Gil_Hamilton »

And he returns, after a year and a half of shame!
Squall_Leonhart wrote:
You have your 2s, 4s, 8s, 16s, 32s, 64s, and 128s(crash course in binary counting!). But no 1s.
DirectInput represents all bits, not just powers of 2 in an axis.


KHDownloads
Squall_Leonhart
Trooper
Posts: 369
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:19 am
Location: Australia
Contact:

Re: VBA-M

Post by Squall_Leonhart »

Gil_Hamilton wrote:And he returns, after a year and a half of shame!


suck a 8=>
Gil_Hamilton
Buzzkill Gil
Posts: 4267
Joined: Wed Jan 12, 2005 7:14 pm

Re: VBA-M

Post by Gil_Hamilton »

I love you too.
Squall_Leonhart wrote:
You have your 2s, 4s, 8s, 16s, 32s, 64s, and 128s(crash course in binary counting!). But no 1s.
DirectInput represents all bits, not just powers of 2 in an axis.


KHDownloads
franpa
Gecko snack
Posts: 2372
Joined: Sun Aug 21, 2005 11:06 am
Location: Australia, QLD
Contact:

Re: VBA-M

Post by franpa »

Squall_Leonhart wrote:
franpa wrote:The forum says some MyBB SQL error message so I'm asking here.


You're at the wrong forum.

I click the forum link in the OP.
Squall_Leonhart wrote:
franpa wrote:With XAudio2 I experience crackle in audio when playing GBC titles, with OpenAL (Set to not use a generic implementation) I get stuttering audio and poor frame rates unless I turn off Sync Game to Audio in which case I just get really slow audio, with DirectSound 8 I get periodic periods of heavy crackling audio. Frame buffer for OpenAL and XAudio 2 is at the default 4 frames, I did try 5 frame setting with no apparent improvement.


The OpenAL driver/software is installed from the Creative website and I'm using the latest official Auzentech drivers for my sound card.


Sync game to audio cannot be enabled at the same time as auto frame skipping.

the Creative OAL device doesn't adhere to the mixer/buffer configuration anyway.

- Audio Sync + Auto frame skip break frames, causing emulation to drop to as low as 40fps even though enough performance is available to maintain full speed. Use one, or the other, not both. Vsync is not effected, and can be used with either setting.
I never had auto frame skip enabled, that's always been set to "No frame skip". Anyways like I said, installing the OpenAl SDK has 100% resolved any and all issues with using OpenAL in the emulator making it the only decent audio API to use on my system when playing your emulator.
Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 8GB DDR3 1600 RAM | Gigabyte Geforce 760 4GB | Windows 10 Pro x64
Post Reply